top of page

Oogstdemonstratie dinsdag 9 augustus - Burgh-Haamstede

De demonstratie vindt plaats op een perceel tarweland aan de Meeldijk te Burgh-Haamstede. Dit is de parallelweg van de N57. De oogstdemonstratie duurt van 14.00 tot +/- 19.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen is 4 euro per persoon en 2 euro per kind van 6 t/m 12 jaar. Voor jongere kinderen is het gratis. Parkeren kan op de aangewezen plaatsen en is gratis.

Gedemonstreerd wordt hoe in het Zeeuwse landleven vóór 1950 de oogstwerkzaamheden met trekpaarden en landbouwwerktuigen plaatsvonden.

De trekpaarden zijn aan het werk te zien in de oogst van tarwe. Met een tweetal zelfbinders, elk bespannen met drie trekpaarden, wordt het graan gemaaid en tot schoven gebonden. De schoven worden door ‘boerenknechts’ opgeladen en menwagens vervoeren de schoven naar de dorsmachine. Een aantal andere werkzaamheden wordt op een authentieke manier met de trekpaarden en boerenwagens uitgevoerd zoals: schoven mennen (opladen), stoppels bewerken met de stoppelploeg en cultivator en stro schudden. Ook zal een hoefsmid aanwezig zijn voor het beslaan van paardenhoeven. Met trekpaarden bespannen voerwagens zullen worden ingezet voor het maken van rondritten op het perceel. Ook dorsen met de vlegel zal te zien zijn. De molenaar van molen "De Graanhalm" uit Burgh-Haamstede zal zijn producten aanbieden. Ook is er catering aanwezig.

We zien uit naar een boeiende en gezellige dag!
548 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page