top of page

OOGSTDEMONSTRATIE

Op dinsdag 8 augustus organiseren wij onze jaarlijkse OOGSTDEMONSTRATIE.

De demonstraties vinden plaats op een perceel tarweland aan de Kon. Emmaweg/Lijdijkweg te Vrouwenpolder. Om 14.00 vindt de openingshandeling plaats door een wethouder van de gemeente Veere. Het evenement duurt tot ongeveer 18.00 uur.

Toegangsprijs: € 5,- Kinderen van 6 t/m 12 jaar: € 2,- Rondritten en parkeren zijn GRATIS.

U wordt verzocht uw auto op het perceel te parkeren (parkeerwachters wijzen u een plaats). Parkeren in de bermen is niet toegestaan!


Gedemonstreerd wordt hoe in het Zeeuwse landleven vóór 1950 de oogstwerkzaamheden met trekpaarden en landbouwwerktuigen plaatsvonden.

De trekpaarden zijn aan het werk te zien in de oogst van tarwe. Met een tweetal zelfbinders, elk bespannen met drie trekpaarden, wordt het graan gemaaid en tot schoven gebonden.

De schoven worden door ‘boerenknechts’ opgeladen op menwagens en deze vervoeren de schoven naar de dorsmachine.

Ook een aantal andere werkzaamheden worden op een authentieke manier met de trekpaarden uitgevoerd zoals: ploegen, stro schudden en landbewerking met een cultivator.

Met trekpaarden bespannen menwagens worden ingezet voor het maken van rondritten op het perceel en er zijn activiteiten voor kinderen zoals een vliegend tapijt.

Een hoefsmid zal een demonstratie verzorgen en er zijn verschillende kramen van samenwerkende partijen. Catering en toiletvoorzieningen zijn aanwezig.

Dit jaar zullen er van OTMMZ (Oldtimer Trekkers en Motorenclub Midden Zeeland) deelnemers zijn voor een ploeg demonstratie en show.


584 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page